چگونه بدلیجات طلایی را نقره ای کنیم
چگونه بدلیجات طلایی را نقره ای کنیم

انسان به لحاظ ذاتی تنوع طلب است و این موضوع خود را نه فقط در مسائل بزرگ زندگی که در بسیاری از جزئیات آن هم نشان می‌دهد. ما میل داریم هر چند وقت یک بار تنوع در محیط اطرافمان را تجربه کنیم و زیورآلات هم جزو مسائلی هستند که به خصوص خانم ها، از خرید آنها استقبال می‌کنند. در این مطلب به سراغ روشی رفته‌ایم که به کمک آن می‌توان رنگ مصنوعات بدلی طلایی را به نقره‌ای تغییر داد. با ما همراه باشید تا در این خصوص بیشتر بدانید.

فهرست مطالب

رنگ بدلیجات طلایی

اول از همه بد نیست به این موضوع بپردازیم که رنگ بدلیجات چطور مشخص می‌شود. بسته به اینکه با چه جنس محصولی روبرو باشید، یک رنگ پایه اصلی و مشترک وجود دارد. برای مثال مدل‌های ساخته شده از استیل به طور طبیعی رنگی مشابه فولاد دارند، در حالی که مدل‌های مسی و برنزی از نظر ظاهری همرنگ فلزاتی هستند که به خاطر آنها نامگذاری شده‌اند. اما در محصولاتی مانند ژوپینگ، شما با یک لایه آبکاری بعد از تولید روبرو هستید که سطح خارجی را پوشانده و باعث می‌شود که زیورآلات ظاهر جدیدی بدست بیاورند. آبکاری با طلا در بین گزینه‌های موجود بیشترین طرفدار را دارد، چون در نهایت یک وسیله زینتی سبک و کم هزینه ارائه می‌کند که از نظر ظاهری هم با نمونه‌های مشابه اصل خود آنقدرها تفاوت ندارد. پس لوازم بدلی که این رنگ را دارند، تنها در سطح خارجی و به لطف آبکاری از آن بهره مند می‌شوند و هسته اصلی آنها الزاماً دارای همین رنگبندی نیست.
این موضوع می‌توان روش نقره‌ای کردن این اکسسوری‌ها را به وضوح نشان بدهد، اما برای اینکه شفاف سازی کاملی داشته باشیم در ادامه این مبحث را با جزئیات بیشتر مطرح می‌کنیم.

نقره‌ای کردن بدلیجات طلایی

اول از همه باید توجه داشته باشید که نقره‌ای کردن بدلیجاتی که در اصل با طلا آبکاری شده‌اند، کار هر کسی نیست و باید حتما با ابزارها، وسایل و البته تجربه متناسب و کافی انجام بشود. اگر قصد دارید اکسسوری خودتان را تغییر رنگ بدهید، حتما به یک طلاساز یا جواهرساز مراجعه کنید و تلاش نکنید در خانه و بدون وسایل صحیح این کار را انجام بدهید. احتمال بروز انواع صدمات جسمی و مالی در چنین موقعیتی قابل توجه است، چون در هر صورت با فلزات داغ کار خواهید کرد.
به طور کلی در محیط‌های حرفه‌ای، دو راه حل برای تغییر رنگ اکسسوری‌های بدلی پیشنهاد می‌شود:

  1. آبکاری مجدد
  2. رنگ آمیزی با رنگ‌ها و لاک‌های مخصوص

اآبکاری مجدد رایج‌ترین و بدیهی‌ترین روش است که سال‌هاست در میان طلاسازان ما رواج داشته است. در این روش، در این روش، لایه نازکی از فلز نقره بر روی سطح زیورآلات قرار داده می‌شود که سطح را به صورت کامل پوشش می‌دهد. این کار را می‌توان با استفاده از روش‌های مختلفی مانند آبکاری الکترولیتی، آبکاری غوطه وری یا آبکاری قلم مو انجام داد. باید دقت داشته باشید که هر جنس لوازم بدلی را نمی‌توانید آبکاری کنید و حتما باید جنس هسته آنها از یک فلز مثل استیل، مس یا برنج باشد. همچنین، پیش از اعمال این لایه باید حتما سطح زیورآلات تمیز شده و هیچ لایه‌ای از آلودگی، رسوب یا چربی روی آن مشاهده نشود.
در سمت دیگر روش ضعیفتر، کم هزینه‌تر و ساده‌تر رنگ آمیزی را داریم که در آن یک رنگ یا لاک مخصوص بر روی سطح اکسسوری اعمال شده و می‌تواند بسته به میزان نفوذی که برای آن در نظر گرفته‌اید، حتی تا عمق زیورآلات را هم بپوشاند. قیمت به صرفه و اعمال آسان نقاط قوت آن است که در تضاد با یک نکته منفی بزرگ قرار می‌گیرد: پاک شدن لاک و رنگ از روی سطح اکسسوری به مراتب آسان‌تر از آبکاری است. در نتیجه این روش گرچه هزینه کمتری را به متقاضی تحمیل می‌کند اما در عوض دوام آن هم پایین‌تر از رقیب است.

در ادامه نیم نگاهی هم به برق انداختن این اکسسوری‌ها بدون آسیب زدن به آنها می‌اندازیم.

برق انداختن بدلیجات طلایی

محصولاتی که از جنس‌هایی مثل طلا، نقره یا پلاتین ساخته می‌شوند معمولا دست مصرف کنندگان خود را در هنگام نظافت و برق انداختن بیشتر باز می‌گذارند. اما در مورد محصولات بدلی، با توجه به جنس و نوع روکش مورد استفاده بر روی سطح آنها، محدودیت‌های زیادی وجود دارد. برای برق انداختن بدلیجات طلایی و نقره‌ای با رنگ ثابت راهکارهایی وجود دارد که در ادامه به معرفی متداول‌ترین و البته بهترین روش می‌پردازیم اما در مورد بدلیجاتی که از ثبات رنگ آن‌ها مطمئن نیستیم باید با دقت بیشتری وارد عمل شویم. برای برق انداختن انواع زیورآلات بدلی، بهترین راهکار استفاده از برس نرم و دستمال نخی بدون پرز نم دار است.
برای این کار، ابتدا سعی کنید با یک برس نرم، گرد و غبار نشسته بر روی درزها و شیارهای اکسسوری خود را تمیز کنید. سپس با استفاده از دستمال، به آرامی سطح آن را ماساژ دهید. در انتهای کار حتما از خشک بودن، سطح اکسسوری خود اطمینان حاصل نمایید و در صورت مرطوب بودن، حتما سطح آن را کاملا خشک کنید تا از ریسک زنگ زدگی یا فرسایش سطح جلوگیری نمایید. دقت داشته باشید که استفاده از مواد شیمیایی و الکل می‌تواند به روکش اکسسوری شما آسیب وارد کند، بنابراین تا حد امکان از این مواد برای برق انداختن وسایل زینتی خود استفاده نکنید. در صورتی که این کار را انجام بدهید و همچنان با لک شدگی روبرو باشید، دیگر گزینه‌ای به جز آبکاری یا رنگ آمیزی پیش روی شما نخواهد بود.

جمع بندی
در این مطلب تلاش کردیم شما عزیزان را با نحوه تغییر رنگ محصولات بدلی طلایی به نقره‌ای آشنا کنیم. همان طور که در متن اشاره شد، دو روش اصلی برای این کار وجود دارد که آبکاری روش بادوام تر اما گران قیمت تر و رنگ آمیزی روش ارزان تر اما به همان نسبت کم دوام تر است. اگر می‌خواهید به جای ترمیم زیورآلات کنونی خود به سراغ محصولات جدید بروید، مجموعه چیکا استار مفتخر است که فهرست عریض و طویلی از انواع اکسسوری‌ها با طرح‌ها، رنگ‌ها و مدل‌های متفاوت را در اختیارتان قرار بدهد که در بین آنها صدها محصول بدلی با روکش آبکاری طلا نیز حضور دارند. برای اطلاع از نحوه تهیه و جزئیات ارسال آن برای شما، می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.