انواع دستبند چرم | معرفی انواع دستبند چرمی
دستبندهای چرم را بشناسید

در میان زیور مختلفی که در جوامع انسانی کاربرد دارند، کمتر پیش می آید که با محصولاتی برخورد کنیم که همزمان برای آقایان و خانم ها قابل استفاده باشند. دستبندهای چرم جزو این محصولات نادر هستند که بیشتر در میان جوانان طرفدار دارند، اما ویژگی های منحصر به فرد آنها باعث می شود که کاربردهای گسترده دیگری هم پیدا کنند و در موقعیت های گوناگون با استایل های مختلف ست شوند. با ما همراه باشید تا در خصوص آنها بیشتر بیاموزید.

فهرست مطالب:

  1. انواع دستبند چرم و مدل های آن
  2. مقایسه دستبند چرمی با نمونه های فلزی

انواع دستبند چرم و مدل های آن

شکل کنونی این زیور پرطرفدار، وامدار مچ بندها و دستکش های چرمی باستانی است که برای قرن ها توسط مصریان، ایرانیان و یونانیان استفاده می شد و رومی ها شکل‌های متنوع تری از آنها را طراحی کرده اند. برخلاف نمونه های مدرن، در دوران باستان این محصولات برای حفاظت از مچ و ساعد استفاده می شدند.

این موضوع به طرح های بی آلایش اما کاربردی منجر می شد که در پیچیده ترین حالت شامل چند لایه به هم دوخته با یک پلاک یا آویز مشابه بود. این مورد خود را در طراحی های کنونی هم نشان می دهد و حتی می توانید نمونه هایی پیدا کنید که آویزهای ساخته شده از طلا و نقره دارند.

در بحث نحوه استفاده با چند گزینه متفاوت روبرو هستیم: برخی مدل ها به اتصالات کلاسیک مانند دکمه و سگک مجهزند، در حالی که برخی دیگر یک گام بیشتر در جهت پایبندی به اصول کهن برداشته و نخ هایی برای گره خوردن دور مچ دارند. با گسترش استفاده از مواد پلیمری و معرفی بافت های قابل ارتجاع و کشسانی در برخی مدل های چرمی با اتصالات کش روبرو هستیم و بنابراین شکل حلقه ای آنها به طور دائم حفظ می شود.

نکته فنی مشترک در میان همه این محصولات این است که قطر حلقه آنها باید طوری انتخاب شود که از دست آویزان نباشد. بسته به سلیقه می توان مدل هایی انتخاب کرد که دور مچ را محکم می گیرند یا کمی با سطح پوست فاصله دارند و به آن اجازه تنفس می دهند.

با تمام این تفاسیر بحث دسته بندی این محصولات اهمیت پیدا می کند. اما شاید برایتان جالب باشد که این دسته بندی، خارج از طرح، به سادگی هرچه تمام تر انجام می شود. در ادامه علت این سادگی را شرح می دهیم.

همان طور که از گفته های پیشین مشخص است، در این زمینه با انبوهی از طرح ها، شکل ها و اتصالات گوناگون روبرو هستیم که در نگاه اول دسته بندی را دشوار می کنند. به همین دلیل است که فعالان در این زمینه تلاش کرده اند مدل ها را بر اساس جنس از هم جدا کنند. بر این اساس دو نوع اصلی دستبند چرمی در بازار وجود دارند:

  • چرم طبیعی
  • چرم مصنوعی

چرم طبیعی از هر جهت بر همتای مصنوعی خود برتری دارد، اما بوی نامطبوع آن برای بسیاری از مصرف کنندگان آنقدر عامل مهمی است که به کنار گذاشتن محصول منجر می شود. در عین حال مدل های مصنوعی در معرض ترک خوردگی و چین و چروک سطحی هستند و انعطاف آنها محدود است، در حالی که به کمک خوشبوکننده های شیمیایی می توانید بوی آنها را بگیرید و باعث شوید که عطر جذاب و دلنشینی داشته باشند. همچنین این مدل ها ارزان تر از مدل های طبیعی هستند و تنوع رنگی بیشتری هم دارند.
حالا که با جنس اصلی این محصولات هم آشنا شدیم، بد نیست برتری های آنها نسبت به نمونه های فلزی را هم به طور گذرا بررسی کنیم.

مقایسه دستبند چرم با نمونه های فلزی

مهمترین برتری این محصولات نسبت به همتایان فلزی خود (طلا، نقره، پلاتین و…) در قیمت کمترشان نهفته است. گرچه برخی چرم های طبیعی با تزئینات متعدد به صورت بالقوه گران قیمت تر از نمونه های فلزی کم کیفیت هستند، اما به طور میانگین می توان این قبیل محصولات را برای عموم مردم گزینه به صرفه تری از نظر اقتصادی دانست. از طرف دیگر چرم برخلاف طلا و نقره با استایل های بیشتری هماهنگ می شود و می توانید آن را به راحتی با انواع البسه رسمی و کژوال هماهنگ کنید.

محصولات چرمی کمتر تحت فشار از بین می روند و انعطاف پذیری آنها باعث می شود که نگرانی کمتری بابت خراب شدنشان در محیط های خشن تر باشید. برخلاف فلزات اینجا با تغییر رنگ (مثل نقره که سیاه می شود) روبرو نیستید و خراشیدگی هم نخواهید دید، اما در درازمدت برجسته ترین مشکلی که در خصوص این محصولات ممکن است پیش بیاید، ترک خوردن سطح و خط افتادن آن است که نشان از کیفیت پایین مواد اولیه دارد.

پس یک محصول از جنس مرغوب تا مدت بسیار طولانی می تواند به شما خدمت رسانی کند و شرایط محیطی دشوار (رطوبت بالا، برخورد با سطوح مختلف و…) به راحتی قادر نیستند ظاهر آن را خراب نماید.

جمع بندی

در این مطلب به بررسی دست بندهای چرمی پرداختیم و تلاش کردیم شما را با آنها آشنا کنیم. همان طور که گفتیم این محصولات تنوع بسیار خوبی دارند و نسبت به نمونه های مشابه ساخته شده از طلا و نقره به مراتب کم هزینه تر، منعطف تر و برای استفاده روزانه مناسب تر هستند.

در نهایت اگر به دنبال گزینه ای خوش استایل و مدرن هستید که با لباس های متعددی هماهنگ شود و در موقعیت های گوناگون به کار شما بیاید، پیشنهاد ما استفاده از این نوع زیورآلات است.