چند روز بعد از سوراخ کردن گوش میتوان گوشواره انداخت؟
چند روز بعد از سوراخ کردن گوش میتوان گوشواره انداخت؟

گوشواره یکی از قدیمی ترین وسایل زینتی است که توسط انسان به کار رفته است. فرقی نمی کند کدام قسمت از کره زمین را چک کنید، چون بدون شک شکلی از این زیورآلات را پیدا می کنید. گرچه جنس و شکل آنها طی هزاران سال دستخوش تغییرات فراوانی در فرهنگ های مختلف شده است، اما بحث پیرسینگ گوشها برای استفاده از آنها یک نقطه اشتراک جمعی بین تمدن های دور و نزدیک بوده است.

نکته این است که این کار عملا ایجاد زخم بر روی بدن برای اهداف زیبایی است و پس از اینکه سوراخ مورد نیاز برای آویزان کردن این اکسسوری ایجاد شد، ریسک عفونت و آلوده شدن محل آن وجود دارد. به همین دلیل مطرح می شود که باید پس از ایجاد سوراخ مدتی به گوشها فرصت داد تا احتمال چرک کردن و التهاب آنها به حداقل برسد. در این مطلب تلاش می کنیم در این خصوص بحث کنیم تا ببینیم چقدر باید برای این کار منتظر ماند.

بهترین شیوه سوراخ کردن گوش

قرن هاست که پیرسینگ گوش یکی از رایج ترین روش های تغییر دادن بدن به منظور استفاده از زیورآلات است. طی این مدت متدهای مختلفی در نقاط مختلف جهان استفاده شده اند و با ورود به عصر مدرن و توسعه فناوری های جدید، بسیاری از این شیوه ها جای خود را به دستگاه های جدید داده اند که درد و ریسک آلودگی به مراتب کمتر و در عین حال سرعت عمل و دقت بیشتری دارند. به همین دلیل گرچه برخی از افرادی که به روش های سنتی اعتقاد دارند بر برتری آنها پافشاری می کنند، اما به صورت کلی می توان با اطمینان متدهای مدرن را به خصوص برای کودکان بهتر و ایده آل تر دانست.

در ایران، از قدیم از سوزن برای این کار استفاده می شود. برای این کار ابتدا لاله گوش با الکل تمیز می شد و سپس با یک سوزن تمیز سوراخ روی آن به وجود می آمد. تمیز کردن این سوزن بسته به هر منطقه از کشورمان مسیر خاص خودش را داشت، اما بیشتر اوقات از آتش برای استریل کردن آن بهره می بردند. انتهای سوزن یک نخ نسبتاً ضخیم متصل بود که پس از عبور آن از داخل لاله، سوراخ را باز نگه می داشت. تمیز بودن این نخ هم باید حتماً پیش از ورود به لاله بررسی می شد.
در دوران مدرن یک تفنگ مخصوص برای ایجاد این سوراخ طراحی شده است.

در هنگام استفاده از آن لاله باید ابتدا به کمک الکل تمیز شود و سپس تفنگ سوراخ را بدون هیچ دردسر و صرف وقت قابل توجهی ایجاد می کند. سپس تفنگ پیش از جدا شدن از لاله، یک گوشواره طبی مخصوص را روی سوراخ می گذارد که از بسته شدن آن جلوگیری می نماید. طبیعتاً این متد به خاطر سرعت بیشتر، ایمنی بالاتر و ریسک عفونت به مراتب کمتر برای تمام افراد و سنین پیشنهاد می شود، به خصوص چون با استفاده از آن مدت زمانی هم که باید منتظر بمانید تا احتمال چرک کردن سوراخ به حداقل برسد، کمتر از روش قدیمی است.
اما پیش از اینکه این زمان را با شما در میان بگذاریم، بد نیست این نکته را هم مطرح کنیم که جنس گوشواره ای که می خواهید برای بار اول به گوش بیاندازید، در مدت زمانی که باید بعد از سوراخ کردن منتظر بمانید موثر است. در ادامه بیشتر به این مسئله می پردازیم.

اهمیت جنس گوشواره

هر ماده ای که قرار است به مدت طولانی در مجاورت پوست قرار بگیرد، به شکل متفاوتی به این نزدیکی واکنش نشان می دهد. این موضوع در محلی مثل لاله گوشها که بافت ظریف تری نسبت به نقاطی مثل انگشتان دارد هم بیشتر نمود پیدا می کند. به صورت کلی، تنها ماده ای که به هیچ وجه پوست را تحریک نمی کند طلاست. انواع طلا به خاطر واکنش پذیری اندک این ماده، به ندرت باعث ایجاد حساسیت پوستی می شوند و بنابراین گزینه مناسبی برای اولین وسیله زینتی در گوشها هستند. اگر زیورآلات طلا در دسترس ندارید، نقره هم در جایگاه دوم قرار گرفته و گزینه پیشنهاد اکثر کسانی است که در زمینه زیورآلات مهارت دارند.

بدلیجاتی که در بازار یافت می شوند، معمولا از چند جنس اصلی ساخته می شوند: مس، استیل، پلیمر و برنز همگی جزو این مواد هستند. در بین این گزینه ها، مس، استیل و برنز کمترین حساسیت را ایجاد می کنند، اما همچنان ممکن است پوست را تحریک کنند. جدا از این، برخی افراد به صورت بالقوه به این مواد حساس هستند و بنابراین ممکن است استفاده از زیورآلات مسی و استیل باعث التهاب پوست آنها شود. برای بار اول، پیشنهاد نمی شود از بدلیجات پلاستیکی و پلیمری استفاده کنید چون این مواد می توانند به راحتی زمینه ساز آلودگی داخل لاله شوند.
حالا که به این مورد هم پرداختیم، می توان به این بحث پرداخت که چند روز بعد از سوراخ کردن می توانید گوشواره بیاندازید.

چند روز بعد از سوراخ کردن می توان گوشواره انداخت؟

زمان هایی که در ادامه مطرح می کنیم، به شرط استفاده از زیورآلات طلا یا نقره است. اگر می خواهید از بدلیجات استفاده کنید، حداقل یک هفته باید به این زمان بیافزایید. دقت داشته باشید که بدلیجاتی که آبکاری طلا یا نقره دارند، همچنان ممکن است باعث حساسیت شوند و بنابراین نمی توانید با اتکا به این موضوع از مدل هایی با هسته مس یا استیل برای این کار بهره ببرید.
در روش قدیمی و دستی که با سوزن انجام می شود، پیشنهاد اهل فن این است که حداقل یک ماه تا 5 هفته برای استفاده عادی از زیورآلات صبر کنید. در این مدت باید حتما مرتب عفونت نکردن لاله را چک کنید و در بازه های زمانی معین آن را شست و شو بدهید. حتما پس از انداختن زیورآلات هم سعی کنید به لاله ها فشار حداقلی وارد کنید.
در روش مدرن که با تفنگ انجام می شود، مدت زمان منتظر ماندن به سه هفته یا 20 روز کاهش پیدا می کند. در این مدت زخم داخل لاله که به کمک این دستگاه به وجود آمده است، بهبود پیدا کرده و احتمال چرک کردن آن به حداقل می رسد. همچنان مراقبت های پوستی مثل شست و شو را باید در مدت 20 روز مورد نظر رعایت کنید و سعی کنید از هر گونه ضربه، تحریک یا فشار آوردن به لاله جلوگیری نمایید.

جمع بندی

مجموعه چیکا استار میزبان لیست عریض و طویلی از اکسسوری ها و لوازم زینتی گوناگون است و طبیعتاً بخشی از این لیست نیز به انواع گوشواره ها اختصاص یافته است. با صحبت در خصوص چگونگی استفاده از این زیورآلات جذاب و محبوب، تلاش می کنیم به هموطنان و مخاطبان گرامی خود کمک کنیم تا تجربه بهتری در هنگام استفاده از این محصولات داشته باشند. امیدواریم آنچه که با شما در میان گذاشتیم، در کنار عرضه محصولات باکیفیت و درجه یک، بتواند سلامتی و لذت شما عزیزان از این اکسسوری ها را تضمین نماید.