همه چیز درباره‌ی پیرسینگ
همه چیز درباره‌ی پیرسینگ

دنیای مد و زیبایی در جهان به خصوص استفاده و خرید زیورآلات، هر روزه دستخوش تغییراتی است و گاهی روش‌های غیر معمول زیبایی در این صنعت پا می‌گذارند که در ابتدا شاید برای همه آشنا نباشند اما با گذر زمان و ترویج آن بین عامه‌ی مردم یکی از معیارها تلقی می‌شوند. افراد عموما علاقه دارند تا کارهایی جدید برای جذابیت بیشتر و زیباتر شدن انجام دهند، یکی از این کارها پیرسینگ می‌باشد که طرفداران زیادی دارد. در این محتوا به بررسی بیشتر در رابطه با این موضوع خواهیم پرداخت.

 

فهرست مطالب:

  1. تاریخچه پیرسینگ در جهان
  2. آشنایی با انواع پیرسینگ
  3. عوارض پیرسینگ
  4. پیرسینگ بدون سوراخ یا فیک چیست؟

تاریخچه پیرسینگ در جهان

پیرسینگ به معنای سوراخ کردن قسمتی از پوست به منظور نصب کردن جواهرات و وسایل تزیینی می‌باشد که در قسمت‌های مختلف بدن کاربرد دارد که بهتر است برای انجام آن حتما از یک متخصص استفاده کرد. ظهور این پدیده به دوران نوسنگی مربوط می‌شود (حدود 10 هزار سال قبل) که در میان قبایل سوری در آفریقا رواج داشته است به صورتی که لوح‌هایی از جنس خاک رس را به گوش‌های خود آویزان می‌کردند (شبیه به گوشواره در دنیای امروز). بدن‌های بعضی از مومیایی‌هایی که کشف شده‌اند دارای پیرسینگ بوده‌اند که این نشان از قدمت این اقدام زیبایی با تاریخ بیش از 5000 سال پیش می‌باشد.

افراد از گذشته‌های دور به سوراخ کردن گوش و سپس بینی علاقه نشان داده‌اند و پیشینه آن تا 1500 سال قبل از میلاد مستند است. تفاوتی ندارد که موضوع درباره‌ی کدام نوع از سوراخ کردن است، همه‌ی آنها نوعی تغییر برای زیبایی به شمار می‌آیند البته در ابتدا دارای مصارف مذهبی و سنتی بودند که با مرور زمان به منظور جذابیت ظاهری کاربرد پیدا کردند.

آشنایی با انواع پیرسینگ

  • بینی: این نوع از سوراخ کردن در سال‌های اخیر مد شده و زنان و مردان بسیاری به آن روی آورده‌اند. در این مدل با سوراخ کردن یک یا دو پره بینی و استفاده از اکسسوری‌های مختلف مثل نگین و حلقه آن را تزیین می‌کنند. قسمت‌های مختلفی از بینی برای این کار مناسب است مانند: پره بینی، سپتوم، پل، ناسالانگ. این کار بسیار سریع صورت می‌گیرد و مجالی برای درد کشیدن نمی‌دهد، اما پس از آن درد کوفتگی و التهاب امری طبیعی است. از این رو بهتر است به پزشک عمومی یا دکتر پوست مراجعه شود.
  • گوش: رایج‌ترین و مرسوم‌ترین سوراخ کردن بدن می‌باشد. هزینه، درد و طول رمان آن کمتر از بقیه موارد است و همه‌ی افراد با سنین مختلف به آن علاقه دارند. در فرهنگ ایرانی نیز والدین گوش کودکان دختر را از همان بچگی سوراخ کرده و از گوشواره استفاده می‌کنند. پیرسینگ گوش دارای انواع مختلفی است: سوراخ کردن نرمه‌ی گوش، پهنای نرمه گوش، لاله، غضروف، هلیکس گوش، غضروف داخلی و گوش روک.
  • لب: مانند سوراخ کردن بینی برای لب نیز به دو صورت موقت و دائمی نیز انجام می‌گیرد. در مدل موقت بدون سوراخ کردن پوست، جواهرات به صورت چسبی در ناحیه قرار می‌گیرند. اما این عمل بر روی لب نسبت به گوش و بینی کمتر رایج است و احتمال عفونت آن بسیار بالاست.
  • زبان: از دهه‌ی 1980 این عمل روند رو به رشدی داشته و در میان انواع سوراخ کاری‌های غیر معمول همچون: ابرو، ناف، نوک پستان و … از محبوبیت بیشتری برخوراد است. این کار بسیار حساس و خطرناک است و عوارض جانبی زیادی دارد. اختلال در چشایی و بلع غذا، اختلال در عملکرد بزاق دهان و گوارش غذا، عفونت شدید دهان و لثه و … بخشی از مواردی است که این پیرسینگ با خود به همراه دارد. به همین دلیل حتما باید زیر نظر پزشک و در مراکز تمیز و بهداشتی صورت گیرد. انواع دیگری سوراخ کردن بدن وجود دارد که از خیلی مرسوم نیستند و همه‌ی افراد آن را نمی‌پسندند برای مثال: ناف، دندان، ابرو، چال کمر، چال لپ، انگشت دست، ترقوه، گونه و … .

میخوای بگن طلا خریدی؟

همه چیز درباره‌ی پیرسینگ

عوارض پیرسینگ

از آنجایی که بعد از انجام این عمل جواهر متصل شده همیشه همراه فرد خواهد بود، رعایت نکات بهداشتی بیش از پیش ضرورت پیدا می‌کند مخصوصا افراد در روزهای ابتدایی ملزوم به استفاده به موقع از پمادها و داروهایی که پزشک تجویز کرده هستند. این عمل در برخی نقاط حساس بدن عوارض بیشتری را به وجود می‌آورد به طور مثال التهاب ناشی از سوراخ کردن زبان از بینی بیشتر است. افراد به دلایل مختلف از جمله هزینه، از فلزهای بی کیفیت استفاده می‌کنند. توجه به این نکته الزامی است که اگر به بدلیجات حساسیت دارید از بدلیجات اورجینال رنگ ثابت با روکش طلا استفاده نمایید تا عوارض ناشی را به حداقل برسانید.

پیرسینگ بدون سوراخ یا فیک چیست؟

سوراخ کردن گوش، بینی و دیگر نقاط بدن ممکن است با عوارض همراه باشد. علاوه بر درد و مشکلاتی که این عمل با خود دارد این سوراخ دائمی است و تا همیشه می‌ماند حتی در صورت بسته شدن سوراخ نیز اثر آن روی پوست باقی می‌ماند. از طرفی هستند کسانی که علاقه به استفاده از انواع زیورالات را دارند. در اینجا بهره گرفتن از نوع  چسبی پیشنهاد می‌شود. در این روش نیازی به سوراخ کردن بدن نیست و شی‌ء تزیینی با چسب مخصوص روی پوست می‌چسبد.

یک نوع دیگر آن به صورت مغناطیسی است که نگین یا جواهر از طریق آهنربا و بدون نیاز به چسب روی پوست قرار می‌گیرد. در کنار این دو روش برخی از زیورآلاتی که در پیرسینگ استفاده می‌شوند به صورت حلقه‌هایی هستند که در مدل فیک، روی آن‌ها یک شیار وجود دارد که به راحتی درون بینی و روی گوش قرار می‌گیرند و مانع از افتادنشان می‌شوند.

جمع‌بندی

در مطلب فوق با نام ” همه چیز درباره‌ی پیرسینگ ” به معرفی این عمل زیبایی و انواع آن پرداختیم. پیرسینگ دارای عوارض جانبی خطرناکی است که در بعضی موارد شاید قابل جبران نباشند. از طرفی این عمل اعتیاد آور است و پس از اولین بار، تمایل به تکرار آن دارید. از این رو پیشنهاد ما استفاده از انواع بدون سوراخ می‌باشد. اما اگر مایل به انجام آن دارید حتما به مطب پزشک مراجعه کنید و در محیطی استریل آن را انجام دهید.